Aquapak Pelyhesítő 5 liter

Cikkszám:
PLH 050
2 200 Ft

A csomagot 2-3 munkanap alatt szállítjuk házhoz!
Házhozszállítás információk

Kérdése van a termékkel kapcsolatban?
Írj egy üzenetet nekünk >>

Csomag visszaküldés és pénz visszafizetés.
Részletek az Ügyfélszolgálat oldalunkon.

A Pontaqua Aquapak folyékony pelyhesítőszer megszabadítja medencéjét a vízben lebegő apró szennyeződésektől, úgy, hogy nagyméretű szűrhető pelyheket képez azokból, így könnyebben eltávolíthatók lesznek.

Főbb tulajdonságai:

    • semleges kémhatású
    • széles pH-spektrumban fejti ki hatását
    • töményen használandó
    • 5 literes kiszerelés


Alkalmazása: 

Családi úszómedencék esetében a szűrőhatás fokozása érdekében 10 m3 vízhez 50 - 100 ml vegyszert működő vízforgató mellett a szkimmerbe vagy a medence több pontján a vízbe öntünk. Algaképződés esetén alkalmazzunk sokkoló klórozást. Erre a GYORSAKLÓR-t használjuk a dobozán lévő utasítás szerint. A pH-t MINUSZAPH vagy PLUSZAPH segítségével állítsuk be 7,2 - 7,6 közé. 1 - 2 óra vízforgatás után a normál adag 2 - 3 szorosát kell adagolni ALGAÖL vagy DEZALGA algaölő szerből. Ha a víz nem tisztulna ki, két nap múlva ismételje meg a vízforgatást, ülepítést. A leülepedett szennyeződést ürítő állásba kapcsolt porszívóval eltávolítjuk.

Hatóanyag: Polialumínium-klorid 4,0 %

Mi az a pelyhesítés?

A medencevízben lebegő apró szennyeződéseket, mint például az algákat a szűrő nem képes kiszűrni. A medence vize ezektől az anyagoktól opálossá, zavarossá válik. A pelyhesítés célja a legfinomabb eloszlású lebegő szennyező anyagok eltávolítása, amit pelyhesítő szerek adagolásával végezhetünk.

A vízben oldott apró részecskék negatív töltéssel rendelkeznek, taszítják egymást, és ezért nem tudnak összekapcsolódni, kiülepedni. A vízkezelés során amennyiben alumínium-sókat (AQUAFLOCK) adagolunk a vízhez, ezek a vízben pelyhekké alakulnak. Ezek a pelyhek alkalmasak arra, hogy a vízben oldott kisméretű részecskékkel kapcsolatba lépjenek, és azok felületi töltését csökkentsék. Ezek után a részecskék már nem taszítják egymást, összekapcsolódnak a pelyhek közvetítésével és együttesen nagyobb pelyheket alkotva már le tudnak ülepedni a medence alján, illetve fennakadnak a szűrőn. A pelyhesítéshez polimer pelyhesítőszerek is alkalmazhatók (AQUAPAK, AQUAFLOCK SUPER, AQUAFLOCK EXTRA), ezek hosszú szénláncú (104-106), nagy molekulasúlyú természetes vagy mesterséges eredetű, többnyire pozitív töltésű szerves vegyületek.

Nemcsak a kolloid szennyezők, a fémionok, sőt mikroorganizmusok is hatásosan eltávolíthatók így a medence vízéből. Fontos tudni, hogy néhány mikroorganizmus fajta (pl. Cryptosporidia) ellenáll a fertőtlenítő szereknek, ezek eltávolításának egyetlen útja a pelyhesítő szerek és a szűrés kombinációja.

További információ
Cikkszám:PLH 050
Write Your Own Review
You're reviewing:Aquapak Pelyhesítő 5 liter
Osztályozás

No Related Posts