IRUNmom tesztelte a Gladiator SUP-ot

Túróczi Réka, azaz IRUNmom igazi GLADIATOR-rá változott a nyáron. Elfogadta felkérésünket és kipróbálta családjával a GLADIATOR PRO 12.6T SUP deszkánkat. Lássuk személyes tapasztalatait és őszinte véleményét a deszkáról.

IRUNmom tesztelte a Gladiator SUP-ot

Nagyon boldog voltam, amikor kaptunk egy SUP-ot. Már gondolkoztam rajta és tervben volt. Szerettem volna egy olyan szabadidős sporteszközt, ami kihívás, de könnyen megtanulható egy szinten a család minden tagja számára. Amivel lehet komolyan is sportolni, de az sem baj, ha egy kis mókára használjuk családilag. A SUP azt gondolom emiatt a multifunkcionalitása miatt terjedt el annyira.

Mivel teljesen „SUP szüzek” voltunk még nyár elején, ezért bizton állíthatom, hogy a SUP a várakozásunkat felülmúlta. Laikusként voltak fenntartásaim a kezelhetősége terén.

  • Roppant praktikus a hordozhatósága: görgős, gurulós, puha bőröndszerű tartó, ami könnyen beállítható bármelyik sarokba
  • A kétfázisú pumpa egy megváltás: pillanatok alatt fel lehet fújni és a leeresztés is kb. 5 percbe telik
  • A lapát és a szkeg összeszerelése sem jelentett kihívást
  • Gyorsan utána lehet olvasni, de szerencsére a SUP-on is fel van tüntetve, hogy hány bar-ra érdemes fújni.

sup deszka

Nagyon sok féle formájú és hosszúságú SUP létezik. Nem voltam otthon a témában, amikor hozzánk került a GLADIATOR. Mint kiderült, ő inkább egy cruiser, azaz túradeszka típus, ami nem a legkezdőbb SUP. Viszont azt megtapasztaltam és elolvastam, hogy igaz, picit munkásabb vele megtanulni az irányváltást, viszont elég hamar rákap az ember a kényelmesen hajtható sebességre, amit már egy szélesebb deszkával nehezebb elérni. Így kiváló választásnak bizonyult.

Igénytelenolyan szempontból, hogy bírja a gyereknyúzást. Egy igazi bernáthegyi. :) Viszont, ha sportolni szerettem volna vele, akkor átváltott agárüzemmódba. Nem restelltem YouTube-ról ellesni a technikákat és valóban, szinte bárki számára elsajátítható hobbi szinten! Érdemes hozzá még egy lapátot venni, mivel bőven elférnek rajta ketten.

állva evezős deszka

S bár szerintem ez a legutolsó szempont egy nyári örök utazótársnak, a deszka egyszerűen szép. Kecses, ízléses, különleges, áramvonalas. Nőként azért csak nem kerüli el a figyelmemet… :)

Nézd meg a Gladiator SUP deszkákat itt!

Mindent összevetve tényleg ő volt most a nyár szenzációja nálunk. Egy dolog biztos, jövőre két SUP-ot kell vennünk ennyi gyerek mellé. Megjött a kedvünk hozzá!

Irunmom az Instagramon.

irunmom sup