Pontaqua ZLT sóbontó

25 köbméternél kisebb medencékre tervezett sóbontó berendezés, ami környezetbarát módon, költséghatékonyan fertőtleníti a medence vízét.

Pontaqua ZLT sóbontó

Igazi hiánypótló termékként érkezett a fertőtlenítő berendezések piacára 2019-ben.

Műszaki jellemzők

A sóbontó cella áttetsző, színes LED-fény jelzi benne a benne a medence sószintjét a víz hőfokától függően. A vezérlő közvetlenül a cella egységben található. A berendezés 1,5 g/l-es sókoncentrációnál már működik.

A kompakt formatervezésnek köszönhetően kevés helyigénnyel rendelkezik, könnyen szerelhető, üde színfoltja gépészeti aknának. Külön áramláskapcsoló vezérli a működését, a klóradagolást automatikusan szabályozza a medencetakaró helyzetétől és a víz hőfokától függően. 

A cellák lerakódásmentességét a polaritásváltás funkció biztosítja. Ezért a termék egész évben haszálható.

Földfeletti telepítéshez alkalmas külön csatlakozókat tartalmaz 32/38 mm-es csövekhez. A Pontaqua ZLT sóbontó automatikusan tisztítja a cellát a polaritás megfordításával, így minimális a karbantartási igénye.

Ár/Érték arány

A sóbontó berendezések önmagukban nem olcsók, viszont gyorsan megtérül az áruk, mivel a 40W-os áramfogyasztás és a són kívül más költsége nincs, ezen kívül jelentős mennyiségű medencevegyszert spórolhatunk meg vele. További előnye, hogy a fertőtlenítőszer fel van oldva a medencevízben, így mindig rendelkezésre áll, amikor a vízfogató szivattyú bekapcsol a fertőtlenítés automatikusan elindul.


A Pontaqua ZLT 25 m3-es medencéig használható, viszont ebben a tartományban a legtöbbet nyújtja a piacon. Listaáron bruttó 175.000 Ft-ba kerül, amivel az összes professzionális sóbontó alatt marad árban.

A csomag tartalma:

• ZELIA tápegység (IP-44)
• Pontaqua ZLT 25 cella (IP-55)
• Szerelvény készlet 1,5” átmérőjű csövekhez
• 2 db 1,5”-os csatlakozószerelvény
• 1 csatlakozó kábel a cellához
• 4 csavar és 4 rögzítőcsap a tápegységhez
• 2 tömítés a csatlakozó szerelvényekhez

Az elektrolízis elve


A sóbontó elektrolízissel bontja a sót (NaCl) nátriumra (Na) és klórra (Cl). A klór azonnal feloldódik a vízben, hipoklórossavat (HOCI) képezve. Ez hatékony fertőtlenítőszerként elpusztítja a baktériumokat és az algákat, majd ismét sóvá alakul vissza. A medence fertőtlenítéséhez szükséges klórmennyiség a víz hőmérsékletével és a víz pH-jával együtt nő.


A Pontaqua ZLT termék megfelel a 2014/35/UE és a 2014/30/UE európai irányelvek biztonsági és elektromágneses összeférhetőségi követelményeinek. A Pontaqua ZLT sóbontót a CCEI cég gyártja, akik 40 éve fejlesztenek medencés eszközöket.


Tovább a termékoldalra!