Trambulin – sport és játék kis helyen

A trambulin a legjobb eszköz a gyerekek és unokák energiájának levezetésére. Kis helyen is elfér, sokféleképpen használható, kellően fárasztó és közben remek szórakozás.

Trambulin – sport és játék kis helyen

A trambulin, amire minden gyerek (és szülő) vágyik

A gyerekek mozgásigénye határtalan, szinte sosem fáradnak el, főleg, ha játékról van szó. A legjobb dolog tehát, ha a kettőt összekötjük! Amelyik gyerek egyszer kipróbálta a trambulinos ugrálást a szomszédban vagy az unokatesónál, biztosan addig rágja a szülei, nagyszülei fülét, amíg beadják a derekukat és vesznek egyet otthonra. És milyen jól teszik!

A megfelelő trambulin kiválasztása

Fontos persze eldönteni, hogy hova szeretnénk felállítani a trambulint. Célszerű a kertben egy sima terepen, de ha egy nagyobb méretű teraszunk van, ott is megoldható, csak a megfelelő méretet kell kiválasztani. A trambulin összeszerelése roppant egyszerű, a mellékelt magyar nyelvű útmutató alapján szerszám nélkül összeállítható.

Az Aqualing kínálatában az alábbi méretű trambulinokat találod meg:

  • trambulin 183 cm
  • trambulin 244 cm
  • trambulin 305 cm
  • trambulin 366 cm

Milyen trambulin típusok léteznek

A GTR Lótusz trambulin különleges formájával nem csak tökéletes játék, de a kert dísze is egyben. Modern narancs és fekete színe mindenféle stílusú kertben jól mutat. Erőteljes és biztonságos kialakítása, óriási ugrálófelülete miatt a család kedvenc kerti sporteszköze lesz. Elérhető 244 cm és 305 cm átmérőjű verzióban.

A másik típusnál a design mellett a lábak kialakítása tér el. A dupla „U profilú” lábak tökéletes stabilitást nyújtanak használat közben. Az ugráló felület polipropilén szövetből készül, ellenáll az UV sugárzásnak és vízálló is egyben.

A maximális biztonságot a PVC rugótakaró biztosítja, amely teljes egészében befedi a rugókat. Mérettől függően 100 vagy 150 kg-ig lehet terhelni őket, és külső hálójának köszönhetően tökéletes biztonságot nyújt!

Amit fontos tudni, hogy a kínálatban szereplő összes trambulin vázszerkezete minőségi, galvanizált acélból készült, ami kellően strapabíró és masszív. A védőháló megvédi a gyermekeket, hogy leessenek a trambulinról, a védőháló zipzárja rejtett, így nem tud sérülést okozni. A rugókat PVC védőtakaró borítja, ami szép is, védi a gyerekeket is, és a rugókat is.

Gyógyító és megelőző hatásai

Az persze köztudott tény, hogy a gyerekek kiugrálják, kitombolják magukat benne és nagyobb eséllyel előbb elalszanak este – reményeink szerint. Ráadásul a mozgáskoordinációjuk is javul közben, plusz a feszültségeiket is levezetik egyben.

De a felnőttek is próbálják ki egészen nyugodtan, sőt! Mindennapos használatával segíthet a vérkeringés, az izomzat, a kötőszövetek és az ízületek egészségének megőrzésében és a zsírpárnák lebontásában. Ráadásul naponta csak néhány percet kell rászánnunk.

A trambulinon nem csak ugrálni, hanem ízületkímélő módon helyben futni is lehet. Persze csak a magunk tempójában!

Hogyan használjuk helyesen

Akárhogy is, a trambulin egy sporteszköz, ezért a asználatához nagyon fontos a megfelelő fizikai állapot, és a biztonsági előírások betartása.

Legyünk tisztában gyermekeink izomzatának és csontozatának fejlettségi szintjével és, hogy mekkora terhelést képesek kibírni. Nem való mindenkinek a folyamatos fizikai terhelés. Ugrálás helyett jó játék lehet a labda dobálása vagy lufik kergetése a trambulinban.

Mindig ellenőrizzük a védő szivacsokat, hogy a helyükön vannak-e, nem áll-e ki valahol csavar vagy rugó. A biztonsági háló megvédi a gyerekeket, hogy leessenek a trambulinról, legyen fent és legyen zippzárral zárva.

Soha ne hagyjuk a gyerekeket felügyelet nélkül. Ha úgy látjuk fáradnak vagy nem érzik jól magukat, tartsunk szünetet.

Bár jó móka együtt ugrálni, a trambulint egyszerre csak egy fő használja. Az összeütközés, egymásra esés komoly veszélyforrás. Ha mégis két gyermek használja egyszerre, legyen egy felnőtt a trambuin mellett, aki felügyeli, hogy a gyerekek vigyáznak egymásra, nem ugranak túl nagyokat.

Trambulin akció?

Trambulinjaink kiváló minőségük mellett ár-érték arányban is verhetetlenek. Külön akcióra várni sem kell, nyugodtan beszerezhetjük, amikor valóban szükség van rá.

Trambulin alkatrészek: védőháló, rugó, létra - Mit kell ezekről tudni?

Az Aqualingnél található trambulinokhoz természetesen a megfelelő kiegészítők is beszerezhetőek. Legyen az rugó, trambulin rugóvédő, trambulin háló vagy létra. Minden alkatrész kompatibilis a nálunk vásárolt trambulinokkal és egész évben elérhetőek.

A védőháló cipzárja külön borítást kapott, hogy ne okozhasson sérülést. A védőháló megakadályozza, hogy a gyermek leessen az ugrálófelületről, ezért különösen fontos, hogy teljesen ép, sérülésmentes állapotban legyen csak felszerelve!

A trambulin létra segítségével a kicsik is könnyen felmászhatnak és már ugrálhatnak is!

Ha további kérdés merül fel a témában, nézz be egyik üzletünkbe, ahol szakértő kollégáink készségesen segítenek megtalálni a legjobb megoldást számotokra.