Vegyszermentes vízfertőtlenítő

Bár a ma kapható medencevegyszerek szigorúan ellenőrzöttek és nem ártalmasak az egészségre, miközben hatékonyan tartják tisztán a medencénk vizét, azért nem árt, ha tudjuk, milyen alternatív megoldásokat kínálnak a profik, hogy tiszta és átlátszó vízben fürödhessünk.

Vegyszermentes vízfertőtlenítő

Kórokozó irtás UV-C fertőtlenítővel

Ez a nagyszerű eszköz a medence keringetési rendszerébe köthető, ahol a rajta átfolyó vízben lévő mikroorganizmusokat (alga, baktérium) pusztítja el, úgy hogy azokat UV-C sugárzással bombázza. A technológia régen drágának számított, de ma már kedvező áron elérhető verziója is létezik.UV-C vízfertőtlenítővel akár 50%-kal is csökkenthető a felhasznált vegyszermennyiség. Teljesen nem váltja ki a vegyszerhasználatot, de maga az eszköz nem juttat semmilyen kémiai anyagot a vízbe. Fogyasztása 75 W, amivel egy maximum 60 m³-es medencét képes megtisztítani a kórokozóktól.

 

Blue Lagoon technológia

Az UV-C medencevíz fertőtlenítő berendezés európai mérnökök munkáját dícséri. A vegyszerhasználat csökkentése mindig is igény volt a medencetulajdonosok részéről, ezért csak idő kérdése volt, hogy valaki alternatív megoldással álljon elő. A holland fejlesztésű Blue Lagoon technológia a világ élvonalába tartozik. A VGE és a Pontaqua UV-C fertőtlenítőiben használják. A cső belsejében egy UV lámpa van, ami UV-C típusú sugárzással roncsolja a vízben úszó baktériumokat, vírusokat, algát, valamint a káros klórt, ami szem és bőr irritációt okozna.

 

Az UV-C 5 legnagyobb előnye:

1. Kristálytiszta víz

2. Alacsony működési költség

3. Kis szerelési helyigény

4. Kevesebb vegyszerhasználat

5. Védelem a vegyszereknek ellenálló mikroorganizmusok ellen