Vegyszermentes vízfertőtlenítő

Bár a ma kapható medencevegyszerek szigorúan ellenőrzöttek és nem ártalmasak az egészségre, miközben hatékonyan tartják tisztán a medencénk vizét, azért nem árt, ha tudjuk, milyen alternatív megoldásokat kínálnak a profik, hogy tiszta és átlátszó vízben fürödhessünk.

Kórokozó irtás UV-C fertőtlenítővel

Ez a nagyszerű eszköz a medence keringetési rendszerébe köthető, ahol a rajta átfolyó vízben lévő mikoorganizmusokat (alga, baktérium) pusztítja el, úgy hogy azokat UV-C sugárzással bombázza. A technológia régen drágának számított, de ma már kedvező áron elérhető verziója is létezik.

UV-C vízfertőtlenítővel akár 50%-kal is csökkenthető a felhasznált vegyszermennyiség. Teljesen nem váltja ki a vegyszerhasználatot, de maga az eszköz nem juttat semmilyen kémiai anyagot a vízbe.

Fogyasztása 75 W, amivel egy maximum 60 m³-es medencét képes megtisztítani a kórokozóktól.

Blue Lagoon technológia

Az UV-C medencevíz fertőtlenítő berendezés európai mérnökök munkáját dícséri. A vegyszerhasználat csökkentése mindig is igény volt a medencetulajdonosok részéről, ezért csak idő kérdése volt, hogy valaki alternatív megoldással álljon elő.

A holland fejlesztésű Blue Lagoon technológia a világ élvonalába tartozik. A VGE és a Pontaqua UV-C fertőtlenítőiben használják. A cső belsejében egy UV lámpa van, ami UV-C típusú sugárzással roncsolja a vízben úszó baktériumokat, vírusokat, algát, valamint a káros klórt, ami szem és bőr irritációt okozna.

Az UV-C legnagyobb előnyei:

  • kristálytiszta víz
  • alacsony működési költség
  • kis szerelési helyigény
  • kevesebb vegyszerhasználat
  • védelem a vegyszereknek ellenálló mikroorganizmusok ellen

takaritas banner vizmelegites

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *