A kosárban: 0 termék
bejelentkezés | regisztráció
Hírlevél
GYIK.
vásárlási információ
vízkezelési útmutató
téliesítési útmutató
---- ÚJDONSÁGAINK ----
---- AKCIÓK ----
Magyar Uszodatechnikai Egyesület APSP

Nagy medence határozó

Nagy medence határozó 2018-04-16

Épített vagy kész medence?

Az első kérdés, amit majd el kell döntened, hogy épített vagy kész medence legyen a kertben. Az épített medencéhez kivitelező kell, aki megtervezi, kiássa, lebetonozza, felépíti az egész medencédet. Előnye, hogy olyan lesz, amit csak szeretnél. Kérhetsz bele jacuzzit, vízesést, szinteltolást, bármit. Csak a pénz és a fantázia szabnak határt. Hátránya, hogy még a legolcsóbb medence is 1-2 millió forinttól indul, és több hónapos átfutással kell számolni. Előnye, hogy egyedi igényekre alakítható, téliesíthető, tartós, növeli az ingatlan értékét.

A kész medencék ezzel szemben egyetlen dobozban érkeznek, ami tartalmazza a vázat, a fóliát, a fali átvezetőket, és bizonyos esetekben a vízforgatót is. Csak össze kell rakni, és kezdődhet a pancsolás. Na, azért nem mindig ilyen egyszerű. Nézzük a részleteket:

Felfújható peremű medencék:

A kész medencék legolcsóbb kategóriája. Vízforgatóval együtt már 20.000 Ft-tól megvásárolhatók. A medencetest peremét felfújjuk levegővel, majd beletöltjük a vizet, ettől a medence fala kifeszül és felveszi a formáját. Előnye az ára, hátránya, hogy nem téliesíthető, általában 1-2 szezont bír ki.

Puhafalú medence
Felfújható peremű, puhafalú medence

Fémvázas medencék:

A fémvázas medencék fala még mindig csak az erősített PVC medence fólia, de a testet itt már egy fém vázszerkezet tartja. A felfújható peremű medencéknél jobb konstrukció, de 1-2 szezonnál többet ritkán bírnak ki, és szintén nem téliesíthetők.

Fémvázas medence
Fémvázas medence

Téliesítés: amikor a medencét vízzel együtt kint hagyjuk a szabadban ősztől tavaszig is. Megfelelő előkészítéssel, vegyszerezéssel és takarófóliával megelőzhető a fagykár. Előnye, hogy nem kell leengednünk a medence vizét és nem kell szétszednünk a medencetestet sem.

Fémfalas medencék:

Ezeknek a medencéknek már a fala is fémből készült. Két fajtájuk van, az első, amikor a galvanizált acélpalástot egy alsó és egy felső sín tartja egyben. Ennek a pereme vékony, és nincsenek külön merevítései. Ennél fogva ez az olcsóbb kategória.

 

A fémfalas medencék másik fajtája, a merevítő oszlopokkal, oldaltámaszokkal vagy omega-profillal erősített testű medencék. Ezeknek a medencéknek a mérete nagyobb is tud lenni, vannak 9 méteres modellek is. További előnyük, hogy téliesíthetők, tartósak és masszívak. 1,2 méteres magasságuk föld feletti telepítés esetén kellő biztonságot nyújt kisgyerekek és kisállatok számára. Hátrányuk, hogy az összeszerelésük már időigényesebb, de szerszámigényük minimális, és különösebb szakértelmet sem kívánnak.

Arra azért készülj fel, hogy ezek a medencék már nem a „reggel megveszem, délután fürdünk” kategóriába esnek.

Famedencék:

A Pontaqua Timber családja a kész medencék felső kategóriáját képviselik. A medencetest valódi, impregnált tömörfából van, ami ellenáll az időjárásnak és a víznek, a faváz tartja a belső, erősített PVC fóliát. Téliesíthető, és bármilyen kertben jól mutat.

 

Fából készült medence
Fából készült medence

Kompozit medencék:

A legtartósabb kész medence. Fa-műanyag (WPC – Wood Plastic Composite) kompozit panelekből épül fel. Ezt az anyagot gyakran használják közösségi teraszok burkolására.Tartóssága és esztétikus textúrája miatt közkedvelt. A kompozit medence is téliesíthető. Elegáns külsejének köszönhetően még luxusingatlanokban is a kert dísze lehet.

Telepítési lehetőségek:

A fémfalas medencéktől felfelé lehetőség van a medence testet félig vagy teljesen földbe süllyeszteni. Ez utóbbi esetben egy épített medencéhez megszólalásig hasonlító medencénk lesz, de töredék áron. Fontos tudni, hogy a földbe süllyesztéshez már szakember kell. Fontos tudni, hogy milyen mélyen van a talajvíz, és, hogy szivárgás esetén hova fog elfolyni a víz (pl.: szomszéd gyógynövénykertje, saját pincénk).

Minden kész medencéhez van használati útmutató, ami lépésről lépésre segít összerakni a terméket, és leírja milyen előkészületi munkákra, anyagokra van szükség.

Ha betartjuk az előírásokat, akkor medencénk tartósabb és stabilabb lesz.

Hogyan láss neki:

Először is vizsgáld meg mekkora hely áll rendelkezésre a medencének. Számold bele, hogy egyes modelleknek extra helyigényük lehet a létra, az oldaltámaszok vagy a gépészet miatt. Ha megvan a méret, határozd meg a költségvetést, mennyi pénzt szánsz a medencédre. Ha igazán biztosra akarsz menni, akkor az összeget oszd el hárommal és abban az árkategóriában nézz medencét. Ezt a tanácsot azért érdemes fontolóra venni, mert, ahogy a medencék egyre profibbak, egyre több extra költséggel járnak, mint például alapozás, földmunka, esetleg betonozás, teherhordó járólapok, geotextília, induló vegyszerkészlet, stb.

Ha nagyjából megvan az elképzelés, konzultálj szakértővel. Az Aqualing Medenceáruház szaküzleteiben eladóink is tudnak segíteni. Mutass nekik fotókat a medence helyéről, kérj tanácsot, beszélgess velük, segíteni fognak. De bármikor írhatsz az info@aqualing.hu e-mail címre is, válaszolni fogunk, visszahívunk vagy továbbirányítunk egy specialistához. Üzleteink listáját itt találod.

Tetszett a cikk, megnézem a kész medencéket!

Szezonindító vegyszercsomag

Szezonindító vegyszercsomag 2018-04-16

Összeraktuk egy pakkba a legfontosabb vegyszereket, hogy megkönnyítsük számodra a medence tavasziasítását.

A jó idő beköszöntével, lassan a medencével is foglalkozni kell. Levenni a téli takarót, kitakarítani a medence alját és a vízfelszínt. Átnézni a gépészetet, kijavítani a hibákat, ha vannak.

A következő lépés a víz kondicionálása, amit legegyszerűbben és leggyorsabban vegyszerekkel végezhetünk el.

A medencevegyszerek, ha megfelelően használod őket, nem károsak az egészségre. Ahogy a kórokozókat és a szennyeződéseket hatástalanítja, a vegyszer elhasználódik a vízből.

A víz tisztasága csak folyamatos vegyszeradagolás mellett tartható fenn. A pH értéket és a fertőtlenítőszer mértékét az ideális tartományban kell tartani, hogy a szervezetünkre, bőrünkre ne legyen hatással a fürdőzés.

Ha nem használunk vegyszert, vagy nem jól, akkor a víz gyorsan algásodat. Az alga mindenhol megtapad, nagyon nehéz letakarítani. Egy kisebb (~3x3x1 m) medence vízcseréje akár napokig is eltarthat, mire leengedjük, feltöltjük, felmelegszik.

A medence tavasziasításról itt találsz egy ingyenes, hasznos kisokost.

Ahhoz, hogy tudjuk, miből mennyit kell a vízbe tennünk, először meg kell vizsgálnunk a medencénk vízét. Ezért van a csomagban vízelemző, ami a pH-t a klórtartalmat és a brómtartalmat képes mérni. Ha tudjuk az értékeket és a medencénk térfogatát, jöhet a kémia.

A szezonnyitó vegyszercsomagba tettünk pH csökkentőt (MínuszaPH) és algátlanítót (Dezalga). Ezek mellett fontos, hogy mindig legyen a medence vízében klóros fertőtlenítő (Aquamulti), és már fürödhet is a család!

Tovább a szezonindító vegyszercsomag termékoldalára!

7 praktikus tipp a puhafalú medencéd telepítéséhez, használatához

7 praktikus tipp a puhafalú medencéd telepítéséhez, használatához 2017-06-13

Mindjárt itt a nyári szünet, ez az ideális időszak a puhafalú medencék elővételéhez. Épp ezért szeretnénk neked pár tippet adni a fémvázas-, vagy felfújható peremű medencéd telepítéséhez.

1. Tartsd készenlétben a használati útmutatót!

A használati útmutatót általában csak akkor veszik elő az emberek, ha már mindent megpróbáltak a medence felállítása során és mégsem sikerült megfelelően. Ne feledd, sokkal könnyebb telepítened a medencét, ha követed a leírást, főként, ha első alkalommal csinálsz ilyet. Ha már nincs meg a kézikönyved, vagy jobban szereted a videókat, akkor az Aqualing Youtube csatornáján is találsz pár hasznos videót.

Fémvázas medence felállításáról szóló videót ide kattintva találod >>

Felfújható peremű medence feltöltéséről szóló videónkat ide kattintva találod!

 

2. Válaszd ki a területet!

Válaszd ki a területet, ahova a medencéd szeretnéd felállítani. Fontos, hogy a teleknek ez a része sík terület legyen, és a vízforgatónak legyen áram. Ha nem előkészített talajra helyezed a medencét, az egyenetlen felületek nyomást gyakorolhatnak a medence padlójára, ami kilyukaszthatja azt. 

Ha a medencét lejtős felületre helyezed, akkor a víz súlya miatt a medence eldeformálódhat, sőt el is sodródhat. Ha kétségeid vannak, ellenőrizd vízmértékkel területet, de még a medence feltöltése előtt.

Megjegyzés: ne felejtkezz el a létráról és egyéb medence kiegészítőkről sem, a létra biztonságos használatához is vízszintes felületre van szükséged.

 

3. Tisztítsd meg a területet!

Tisztítsd meg a területet a kavicsoktól, kiálló gyökerektől és egyéb éles tárgyaktól, mert ezek is sérülést okozhatnak a medencetestben!

Megjegyzés: Az aljtakaró jó befektetés, és segít megvédeni a medence alját a kemény felületek által okozott kopástól.

 

4. Vízelvezetés megoldása

Lehet, hogy nyilvánvalónak tűnik, de mindig jó ötlet olyan helyre tenni a medencét, ahol jó a vízelvezetés. Ne csak a szezon végére gondolj ilyenkor, amikor le kell engedned a vizet a medencéből, hanem a játék közben kifröccsenő vízre is.

 

5. Tartsd távol a medencéd a fáktól!

Ha a medence egy fa alatt van elhelyezve, akkor a medencevíz állandóan tele lesz falevéllel és a fáról lehulló rovarokkal. Ez nem csak bosszantó, hanem a víz szűrése során is problémákat okozhat.

Megjegyzés: A medencetakaró használata időt és pénzt takarít meg neked, hiszen a karbantartás során kevesebb szennyeződést kell eltávolítanod a medencéből.

 

6. Szükséged lesz vegyszerekre a medencevíz kezeléséhez

A tiszta víz biztosítása érdekében muszáj vegyszereket használnod. Ezzel nem csak időt és energiát spórolsz, hanem az egészséged is véded, hiszen a nem megfelelően kezelt medencevíz egészségügyi veszélyeket is magában rejthet. 

A kényelmes vegyszerezéshez a Trio Mix tabs-ot ajánljuk (https://goo.gl/m45YXH ), hiszen ezzel könnyen és egyszerűen tarthatod tisztán a vizet. Még egy dolgot kell tudnod: az egészséges és tiszta víz másik alapja a tiszta szűrőbetét.

Megjegyzés: A szűrőpatronok tisztítása, öblítése minden használat után növeli azok hatékonyságát.

 

7. Vedd figyelembe a levegő hőmérsékletét!

Alapszabályként figyelembe kell venned a puhafalú medencék téli tárolásánál, hogy a helyiség hőmérséklete ne legyen 4°C-nál alacsonyabb, és lehetőleg 10°C-nál alacsonyabb külső hőmérsékletnél tedd el a medencét.

Hogyan hosszabbíthatod meg a medenceszezont?

Hogyan hosszabbíthatod meg a medenceszezont? 2017-05-15

Keveseknek adatik meg, hogy beltéri medencéjük legyen és talán neked sem csábító ez a megoldás, hisz egy kültéri medence nagyobb élmény lehet a családodnak.

 

Hozd ki a legtöbbet a medenceszezonból

Ezzel a blogbejegyzéssel célunk, hogy segítsünk neked, ha úgy érzed, ki vagy szolgáltatva az időjárás szeszélyeinek. Néha a nyár hosszú és napos, néha pedig változékony, az idei évre is ezt ígérik, így érdemes elgondolkodnod egy alternatív medencefűtési megoldáson.

Magyarországon a medence idény rövidebb, mint azt sokan szeretnénk, ezért gondoltuk, hogy néhány lehetőséget megosztunk veled, hogyan emeld a medencevíz hőmérsékletét.

 

Hőszivattyú

A hőszivattyú a legjobb módja a vízhőmérséklet emelésének. A hőszivattyú a medence vizét gazdaságosan fűti. A megtakarításod ezzel elérheti a 80%-ot PB gázhoz, 50-70%-ot földgázhoz képest és 500%-ot a hagyományos villamos fűtéshez képest.

A természetben a hő a magasabb hőmérséklet felől az alacsonyabb felé áramlik. A Pontaqua hőszivattyúk azonban viszonylag alacsony energia befektetés mellett (elektromos áram útján) képesek megfordítani a hő áramlási irányát. A Pontaqua hőszivattyúk a levegő hőtartalmát átadják az úszó- és masszázsmedencéknek.

Ahhoz, hogy a hőt átadjuk a hőszivattyúból a medencevíznek, külső energiára van szükség a berendezés működtetéséhez. A hőszivattyú által átadott hő egyenlő a levegőből kivont hőmennyiséggel plusz a működtetéshez felhasznált energiával.

Hőszivattyút szeretnél? Itt nézz körül! >>

 

Szolártakarók

A szolártakaró akkor a leghatékonyabb, ha hőszivattyúval kombinálod, de a nyári időszakban az éjszakai lehűléstől önmagában is óvja a medencéd vizét. A szolártakaró azzal termel hőt, hogy a beeső napsugárzás által keletkezett hő a szolártakaró felső- és az alsó rétege között, illetve a buborékokban megreked. Ezzel jelentős mértékben elősegíti a medence vizének felmelegítését. 

A szolártakaró olcsó megoldás a medence vízhőmérsékletének megtartására, sőt csökkenti a szennyeződések bekerülését a vízbe. Ha nagy a medencéd, akkor érdemes szolártakaró tekercselőt vásárolnod hozzá, ezzel kényelmesebb a takaró eltávolítása a víz felszínéről, sőt a hajtogatást is megúszod.

Szolártakarót itt kereshetsz! >>

A faszenes grillezés alapjai 5.

A faszenes grillezés alapjai 5. 2017-05-12
Hogyan grillezük az egyes húsokat?

Szárnyasok grillezése

 • A csont nélküli combot, vagy a lebőrözött csirkemellet közepesen erősre sütve direkt grillezéssel  kb. 8-12 percig kell grillezni. Ez alatt az idő alatt a belseje is megsül úgy, hogy félidőben csak egyszer forgatod meg.
 • A csontos szárnyast indirekt módon közepesen erősre kb. 30-40 percig kell grillezni úgy, hogy a csontos fele legyen alul. Ha szereted az átsült bőrt, akkor  a grillezés utolsó 5 percében a csirkemellet a bőrös oldalával lefelé forgasd  és direkt módon grillezd.
 • Az egész csirkét, vagy pulykát óvatosan addig grillezd, hogy a folyadékok eltávozzanak belőle és a mell belső hőmérséklete elérje a 77ºC-ot és a szélén, a legvékonyabb részeken pedig a 82ºC-ot.  (Ha egész szárnyas hőmérsékletét méred meg, mindig figyelj arra, hogy a hőmérő ne érjen csontot, ugyanis az elferdítheti a mért eredményt.)

Marhahús grillezése

 • Puha, szaftos steak elérése érdekében grillezés előtt 20-30 perccel vedd ki a bepácolt húst a hűtőből és hagyd állni. Miután leveszed a grill-rácsról a húst, akkor is hagyd állni 5-10 percet, hogy a húsnedvek helyreálljanak.
 • A következő hússzeletet sütés előtt kend be vékonyan egy extra adag olívaolajjal, mielőtt a sütőrácsra helyezed.
 • A puha hátszínnél keményebb húsrészeket mindenképpen pácolni kell.
 • A puhításhoz a húspácnak tartalmaznia kell valamilyen savas anyagot, mint pl. gyümölcs,-vagy zöldséglevet, joghurtot, bort, vagy ecetet.
 • Annak érdekében, hogy elkerüld, hogy a hús felgöngyölődjön, vágd be a hús külső szélét kb. 1 ujjnyi távolságokban.

Zöldségek grillezése

El akarod kápráztatni vendégeidet? Szolgálj fel grillezett spárgát. Könnyű elkészíteni és csodálatos íze van!

 • A legtöbb zöldség nagyon könnyen megsül a grillen, így rajta kell tartani a szemedet.
 • Ha szereted a grillezett répát, a sült répa ízével a mennyekbe repülhetsz! Egyszerűen távolítsd el a héját, vagy tisztítsd meg és vékonyan kend be olívaolajjal és indirekt grillezéssel kb. egy, másfél órát süsd, amíg megpuhul.

A faszenes grillezés alapjai 4.

A faszenes grillezés alapjai 4. 2017-05-10
Indulhat a grillezés!
 • Csak akkor kezdj el faszénen grillezni, ha a szén már nem lángol, hanem parázslik és izzik! A már fehérré vált faszén a legalkalmasabb a grillezésre.
 • A tüzet kis hamu rászórásával is lefolythatod, ami arra is jó, hogy hosszabb ideig egyenletes hőt adjon.
 • A sovány hús az erős hő hatására erősen kiszárad és rágós lesz,ezért ha a bepácolt, befűszerezett húst alufóliába csomagolod és így sütöd, akkor szépen megpárolódik és nem ég meg. Ha megpárolódott a hús, akkor vegyük le a fóliát és még utána is grillezzük meg egy kicsit!
 • Alufólia használatakor annak matt fele nézzen a parázs felé!
 • Másik megoldás a hatékony sütésre: használj fedett grillt (pl. faszéntüzelésű fedeles grillt, vagy gömbgrillt), ezekben ugyanis hamarabb megfő a hús és biztos lehetsz abban, hogy nem ég meg!
 • A húsokat grillezés közben soha ne szúrd meg villával, mert kifolyik belőlük az értékes húslé és kiszáradnak. Használj inkább lapátkanalat vagy hússütő csipeszt, és azzal forgasd. A többszöri forgatást is kerüld.
 • Faszéntüzelésű grillek használatakor a tűz erősségét és ezzel együtt a sütés hőfokát a parázs szét -vagy összehúzásával és a grillrács és a faszén távolságának változtatásával szabályozhatod.
 • Fogyasztás előtt a megszenesedett húst vágd le az értékes többitől,  mert az egészségre ártalmas policiklikus aromás szénhidrogéneket tartalmazhat.

A faszenes grillezés alapjai 3.

A faszenes grillezés alapjai 3. 2017-05-08
A parázs előkészítése

Ahhoz, hogy a faszenes grilleden sütni tudjál, szükséged lesz izzó parázsra is. A faszenet a legkönnyebben faszéngyújtó kéménnyel és gyújtókockával tudod begyújtani. A kéménybe csak bele kell tenned a faszenet, majd alulról a gyújtókockával és némi papírral meggyújtanod. Miután a faszén teljes mennyisége ég a kéményben, beleöntheted a grill tűzterébe.

Hogyan állapítsd meg az izzó faszén hőmérsékletet, ha nincs hőmérőd?

Tartsd a tenyered éppen a grill fölé. Számolj ezeregyszáztól felfelé egyenként és ha a kezed

 • csak két másodpercig tudod ott tartani, akkor a tűz nagyon forró (kb. 375 fokos),
 • három másodpercig tudod ott tartani, akkor a tűz közepesen forró (kb. 350 fokos),
 • négy másodpercig tudod ott tartani, akkor a tűz közepesen forró (kb. 300 fokos),
 • öt másodpercig tudod ott tartani, akkor a tűz alacsony hőfokú (kb. 250 fokos).

 

Szezonnyitó akció -30%

Szezonnyitó akció -30% 2017-05-08
Medence tanácsadás és akció Szombathelyen Szombaton

Szezonnyitó akció és tanácsadás a szombathelyi Aqualing medenceáruházban!

Május 13n, szombaton: medencék, masszázsmedencék, tartozékok 30% kedvezménnyel.

Az akció csak a szombathelyi üzletben történő személyes vásárlás esetén érvényes. Más kedvezménnyel nem vonható össze és a grill termékekre az akció nem vonatkozik.

Aqualing medenceáruház: Szombathely, Zanati út 4. Nyitva: 9-től 16 óráig

A faszenes grillezés alapjai 2.

A faszenes grillezés alapjai 2. 2017-05-04
A grillezés alapvető technikái

A grillezés világában két alapvető módszer alakult ki az alapanyagok megsütésére. A direkt- és az indirekt grillezés. A direkt grillezés alkalmazásakor az ételt közvetlenül a faszén vagy a brikett fölé kell helyezned. Figyelj rá, hogy a faszén (vagy a brikett) és a grillrács között elegendő hely maradjon, hogy az étel ne égjen meg sütés közben.

A másik módszer az indirekt grillezés. Ekkor a grill közepébe vagy egyik oldalára csepegtető tálcát kell helyezned és ennek egyik, vagy mindkét oldalára teszed el a faszenet vagy a brikettet. A grill közepére, a csepegtető tálca felé a grillrácsra kell tenned az ételt. Ezt a módszert akkor ajánljuk neked, ha nagyméretű, vastag és zsíros hússzeleteket grillezel, - mint pl. rostélyos. Így elkerülheted azt, hogy a hús lángra lobbanjon vagy megégjen. Egy 60 cm-es grillen a tálca mindkét oldalán összesen kb. 30 db faszenet vagy brikettet tudsz elhelyezni, amely kb. 45 percnyi grillezésre elegendő. További 45 percnyi grillezéshez. kb. további 9-10 faszénre, brikettre lesz szükséged.

A faszenes grillezés alapjai 1.

A faszenes grillezés alapjai 1. 2017-05-02
Miért jó grillezni?

A tűzön sütés már ősidők óta létező módszer. Az ősember először passzívan használta a tűz erejét, vagyis egy-egy tűzvész után a hamuban sült gyümölcsök, állatok után kutatott. Ma már tudatosan, aktívan használod a tüzet, de a technika változatlan, csak a fűszerezés lett komolyabb az elmúlt évezredekben.

A grillezés a szabad tűzön való sütés élményét hozza el. A parázsló faszén látványa, a sülő étel illata, hangja különleges hatást gyakorol rád és barátaidra. A faszenes grill köré gyűlt család vagy baráti társaság mindig különleges élmény, az együtt töltött idő kitűnő alkalom a beszélgetésekre. Az elkészült ételek íze nem mindennapi kulináris élményben részesít. De nézzük mire van szükséged a szabadban történő sütéshez:

 • faszenes grill - asztali, vagy lábon álló
 • faszén és a begyújtáshoz szükséges eszközök,
 • egy jó recept és hozzá alapanyagok,
 • grillcsipesz, -lapát, esetleg hőmérő,
 • jó társaság 😊

 

Bemutató medencék négy üzletben is!

Bemutató medencék négy üzletben is! 2017-02-22

Négy Aqualing üzletben, Óbudán, Pestszentlőrincen, Szombathelyen és Győrben megtekintheted a Gre fémpalástú medencék mintaválasztékát, valamint szakértő kollegáink segítenek a medencetelepítéssel, üzemeltetéssel kapcsolatos kérdéseid megválaszolásában is.

Várunk szeretettel az Aqualing üzleteiben!

Megnyílt legújabb áruházunk!

Megnyílt legújabb áruházunk! 2017-02-09

Megnyílt legújabb medenceáruházunk Szombathelyen!

Az üzlet polcain már ott vannak a Pontaqua vegyszerek, medence karbantartó eszközök, gépészeti berendezések. A boltban felállításra került egy hordozható masszázskád is. 

Folyamatosan bővülő árukészlettel, újdonságokkal várjuk vásárlóinkat!

Új üzlet Szombathelyen!

Új üzlet Szombathelyen! 2017-02-01

Hamarosan új üzletünk nyílik Szombathelyen!

Címe: 9700 Szombathely Zanati út 4.

A konyhastúdió helyén nyitjuk legújabb medenceáruházunkat, ahol medencéket, Pontaqua vegyszereket és egyéb a medencéhez szükséges eszközöket lehet majd megvásárolni.

A pezsgőmedencék 5+1 egészségügyi előnye

A pezsgőmedencék 5+1 egészségügyi előnye 2016-07-17

Nem sok embernek kellenek érvek ahhoz, hogy élvezze a pezsgőfürdők kényelmét, de az összes egészségügyi előnyét nem sokan ismerik, ezért összegyűjtöttük neked!

1. Javíthatja a vérkeringésed

Dr. Bruce Becker, amerikai szívspecialista szerint a pezsgőfürdő karban tartja a vérkeringést és a szívet. A meleg víz nyomást gyakorol a szervezetedre, így növekszik a szív térfogata, azaz keményebben dolgozik, és segít edzésben tartani azt.

2. Segíthet a jó alvásban

A meleg víz elősegíti az ellazulást, így segít az elalvásban is. Amikor elmerülsz a spa forró vizében, akkor a meleg és pezsgő víz testhőmérsékleted emelésével ellazítja a az izmaid.

3. Enyhíti az izomlázat, a fájdalmat

A meleg víz általában segíti a szervezet pihenését, és ezáltal enyhíti a sportból, fizikai munkából eredő fájdalmakat, mint az izomhúzódás, ízületi gyulladás, vagy izomláz. Ha fájdalmat érzel, csak tölts el pár tíz percet a spaban, könnyebbnek fogod érezni magad.

4. Csökkenti a stresszt

Ülj a meleg vízbe és érezd, hogy csökken rajtad a nyomás, a stressz. A spa segít ellazulni, a buborékok kellemesen masszírozzák a tested, így támogatja a mentális és a fizikai egészséged, és elősegíti az általános jó közérzet elérését is.

5. Segít csökkenteni a fejfájást

A kitágult erek, a fokozódó véráramlás, a pihenés és a meleg segít csökkenteni a fejfájást. Ha a véredények kitágulnak, a vérkeringés felgyorsul, így több oxigén jut az agyba és csökken a fejfájásod.

+1. Segíthet a fogyásban is

Ha napi 30 perces fürdőket veszel a 40 fokos vízben, akkor az izzadásnak köszönhetően veszíthetsz a súlyodból. Persze nem ez lesz a következő évtized fogyókúrás különlegessége, de ha lazulás közben még fogyhatsz is, az azért nem rossz, igaz?

Ne felejtsd el a kockázatokat sem!

Annak ellenére, hogy sok előnye van a pezsgőfürdőzésnek, legyél óvatos, mert erős izzadással jár, ami kiszáradáshoz vezethet, ha nem fogyasztasz elegendő folyadékot.

 

Egy pezsgőfürdő már nem elérhetetlen álom, nézd csak! »

Hogyan tartsd melegen a medence vizét villamos energia nélkül? 1.

Hogyan tartsd melegen a medence vizét villamos energia nélkül? 1. 2016-06-28

A legegyszerűbb megoldás a medence vizének melegen tartására a szolártakaró. A szolártakaró a legolcsóbb megoldás arra, hogy éjszakánként megőrizd medencéd vizének hőmérsékletét, és megelőzd a víz párolgását.

A szolárfólia minőségét a vastagsága jellemzi, minél vastagabb a fólia, annál nagyobb a hőmegtartó képessége. A puhafalú medencékhez az egyszerűbb, olcsóbb szolártakarót ajánljuk, a fixen telepített, drágább medencékhez 300-400 micron vastagságú takarót használj.

Az előzőekben azt írtuk, hogy a 160 micron körüli szolártakarókat az olcsóbb medencékhez ajánljuk, ezek élettartama 2-3 év, a jobb minőségűeké pedig 4-6 év. Ez utóbbihoz érdemes tekercselőt is választanod, mert sokkal kényelmesebb és egyszerűbb lesz a takaró mindennapos használata.

Miért jó neked, ha szolártakaróval véded a medence vizét?

Kevésbé hűl le éjszaka a vize

A medence vize ugyanúgy párolog, ahogy egy főzőedényben melegedő víz. Ha csak egy napig nem használod a medencét, megéri letakarni. Ugyanakkor éjszaka jelentősen lehűlhet a levegő, így másnapra kellemetlenül hideg lehet a víz. A szolártakaró megvédi a vizet a párolgástól és a lehűléstől is. Ha a medencédhez elektromos, hőszivattyús fűtés van csatlakoztatva, akkor azokat lényegesen kevesebbet kell használnod, ezzel energiát is spórolsz.

Ha szolártakarót használsz, akkor a napsütés hatására elpárologni készülő víz a takaróra csapódik ki, így nem vész el, hanem visszakerül a medencébe. Ezzel jelentősen, 90%-kal csökkentheted az elpárolgó víz mennyiségét, még a legnagyobb hőségben is. 

A fizikai szennyeződéseket távol tarthatod a medencédtől

Ha letakarod a medencét, sokkal kevesebb szennyeződés kerül a vízbe, ezáltal csökkentheted a vegyszerhasználatot, és nem utolsó sorban kevesebb munkád lesz a szennyeződések eltávolításával is.

Hogyan használd a szolártakarót?

A minőségi szolártakarók felső részét bevonják egy vékony alumínium réteggel, így növelve a hatékonyságát. A szolártakarót a buborékos felével a víz felé fordítva kell elhelyezni a víz felszínén. Így a takaró vékony levegőréteget hoz létre a víz és a fólia között, ez lesz a hőszigetelő réteg, melyet a fólia buborékai egészítenek ki. Az üvegház-hatás elvén felmelegszik a fólia alatt található levegő, amitől a víz hőmérséklete is emelkedik, egy jobb minőségű takaró akár 8 fokkal is megemelheti a víz hőmérsékletét. Minden fólia egyszerűen méretre szabható, fontos, hogy kövesse a medencéd formáját.

 

Milyen a tökéletes medence?

Milyen a tökéletes medence? 2016-05-30
Egy medencét nem egyszerűen fürdésre vásárolnak...

hanem a kikapcsolódást és a pihenést is szolgálja. Sőt, talán neked már maga a tervezés is hasonló élmény, és nehéz kivárni, míg az álommedencéd elkészül.

Ha még most nekilátsz a megvalósításnak, akkor az iskolai szünetben már élvezheted a medencéd.

Azonban rengeteg dolgot kell átgondolnod: a medence alakját, a terep elrendezését, a világítást, a medence környékének kialakítását, és sok egyebet. Ha nem tudod, hol kezdd, vedd számba ezt a három egyszerű lépést! Szerezz inspirációt cikkünkből, gondold át lépésről-lépésre, milyen medencét érdemes telepítened.

 

1. Gondold át, mire is fogod használni a medencét!

Amikor tervezgetünk egy medencét, akkor néha nehéz a realitások talaján maradni. Gondold végig, neked milyen célra kell a medence. Szeretnél reggelente úszni jó pár száz métert, vagy a gyerekekkel, barátokkal fogsz mókázni a vízben? Mert a két medence között nagy különbség van, leginkább a kivitelezés idejében és költségében is. Egy épített medence akár tízszer is drágább, mint egy készen vásárolt, majd a földbe süllyesztett medence. Ha építteted a medencét, akkor azt is át kell gondolnod, hogy milyen formája legyen, mert bármilyen szép is egy vese alakú, vagy egy egyedi formára tervezett medence, de nem mindig praktikus. Persze az is igaz, hogy egy szabálytalan formára tervezett medence úgy képes a kert részévé válni, mintha azzal együtt álmodtad volna meg.

 

 

 

Azonban, ha kisebb ráfordítással akarsz medencét kialakítani, akkor érdemes az előre gyártott fém falú medencék közül vásárolnod, amit ugyanúgy be tudsz süllyeszteni a földbe, mint az épített medencéket. Ez a megoldás sokkal kisebb munka, jelentősen kevesebb költség és ráfordítás, ráadásul pár nap alatt kivitelezhető. A készen kapható medencék formája és mérete elég széles skálán mozog, lehet kerek, vagy ovális, és a legnagyobb hossza 3,5 métertől 9,15 méterig terjed. Sőt, így abban is dönthetsz, hogy besülyeszted-e a medencét, vagy meghagyod a föld felett, mindkét esetben is lehet szép és otthonos környezetet varázsolni a medence köré. Ha gyerekek is vannak a családban, akkor érdemes lehet a medencét egyszerűen a földre állítani, hiszen létra nélkül nem könnyen mehetnek be a vízbe, így a kert teljesen biztonságos lesz. Ha besüllyeszted a medencét, akkor ne felejtkezz meg a biztonsági felszerelésekről sem!

 

Egy fém falú medence burkolata, környezete is lehet szép. Sok medencéhez készül különleges fa burkolat, ami gyönyörűen mutat egy kertben.

2. A környezet sem mindegy!

Miután elkészült a medence, érdemes gondolkodnod azon, hogy mi veszi körül. Ha elvonulásra vágysz, akkor érdemes olyan növényzetet telepítened a medence köré, amely kissé takarja azt, egy dolgot azonban fogadj meg: ne építs falat a víz köré, nem fogod jól érezni magad még akkor sem, ha csak a medence egy falához építesz mesterséges térelválasztókat. Inkább gondolkozz örökzöldekben, pavilonban, ha árnyékos pihenő helyet is szeretnél a medence partjára. A gyermekek védelme érdekében sem szükséges kerítés építése, földbe sűllyesztett medence esetében, inkább használj medenceriasztót.

3. Pihenj!

 

Miután elkészült a medencéd, semmi más nem maradt hátra, mint élvezni a vizet, a társaságot és nyarat!

 

Tél után: így tavasziasítsa medencéjét

Tél után: így tavasziasítsa medencéjét 2016-05-23
Végre itt a jó idő, üzemelje be medencéjét!

A teljes vizet általában nem szükséges lecserélnie tavasszal, azonban, ha a medencébe valami olyan szerves szennyeződés került a tél folyamán, ami biztosan tönkretette a vizet, akkor cserélje le azt. Sokszor előfordul, hogy kisállat, rágcsáló bemászik a védőtakaró alá, és belefullad a vízbe. Ilyen esetben sokan kicserélik a teljes vizet, bár ezt a szennyeződést vízszűrővel is el lehet távolítani. Előfordulhat szerves szennyeződés vízbejutása úgy is, hogy a védőtakaró a tél folyamán kiszakad. Kisebb mértékű szennyezettség esetén elegendő a vegyszeres víztisztítás. Ha ez Önnek gazdaságtalannak tűnik, akkor a víz cseréjét javasoljuk.

A víz lecserélése a padlóürítős medencéknél könnyű, ha nem rendelkezik fenékürítővel a medence, búvárszivattyú használatát javasoljuk.

Minden ürítéskor a medence testet, belső burkolatát takarítsa ki, szerves szennyeződés esetében RANDPERFECTtel (lúgos), vízkövesedés esetén pedig DEKALCITtal (savas).

Feltöltés előtt ajánljuk a burkolat algaölővel való lepermetezését, ami a száradás következtében a felületre tapad, ezzel is gátolva a későbbi algásodást.

Figyelem! A medencét, a víztelenítést követően, azonnal fel kell töltenie, mert a medencék legtöbbször akkor sérülnek, ha nincs bennük víz (fóliás esetén pl. jégverés, PP medencénél hullámosodás, hő tágulás stb.)!

Mit kell tennie a tavasziasítás során?

A védőtakaró eltávolítása előtt az azon összegyűlt szennyezett vizet búvárszivattyú segítségével szívja le, a darabos, szerves anyagokat leszedőhálóval szűrje ki, nehogy a szivattyú elduguljon. A már száraz védőtakarót, levétel után, folyóvíz mellett, kefével tisztítsa meg, majd száradás után a szezon végéig száraz, hűvös helyen tárolja. A kinyitott medence vízszintjét töltse vissza a megfelelő szintre (szkimmer tengelyig, feszített víztükör esetén túlfolyóvályúig).

A gépészeti egység szivattyúját szerelje be, ügyelve a csatlakozások tömítettségére. Ezután a befúvókból a téli dugót távolítsa el, engedjen vizet a gépészetbe és légtelenítse a rendszert. Kézi üzemeltetéssel kapcsolja be a szivattyút, hogy a villanymotor jól működik-e.

Amennyiben rendellenességet észlel a szivattyú működésében, azonnal forduljon szakemberhez! Amennyiben a teljes gépészeti rendszer üzemképes, el kell végeznie a víz kémiai jellemzőinek beállítását.

Első és legfontosabb lépés a pH érték helyes szintjének elérése. A pH a savasság és lúgosság mérőszáma.

Normál úszómedence vizének 7,2 – 7,6 pH közötti érték a megfelelő. Amennyiben ellenőrzéskor 7,2 alatti értéket mér, PLUSZAPH vegyszer segítségével emelje a pH-t, ha 7,6 feletti értéket mért, akkor a MINUSZAPH vegyszert használja.

Megjegyzés: alacsony pH érték esetén néhány nap üzemeltetés is képes pH érték emelkedést produkálni, ezért kis eltérés esetén javasolt megvárni ezt a rövid időszakot.

Amennyiben elérte a megfelelő pH értéket, a medencébe kell juttatnia a fertőtlenítő szert. Ez lehet klóros, vagy oxigénes vegyszer is. Attól függően, mit használ fertőtlenítésre, állítsa be a megfelelő vegyszerszintet (klór 0,6-1,0 mg/l, aktív oxigén esetében 3-8 mg/l). Erősen szennyezett, zöld, algás víz esetén javasolt a sokkoló klórozás. Ilyenkor a szabad klór értéket háromszorosára, 3 mg/l-re kell emelnie a vízben.

Ezek után a vízforgató elindításával (időkapcsoló beállításával) kezdje meg a keringtetést és a szűrést. Sokkoló klórozás esetén néhány óra vízforgatás után a szükséges mennyiségű algaölő és pelyhesítő anyagot kell a vízbe öntenie. Újabb néhány óra vízforgatás után, 24 órára ki kell kapcsolni a szivattyút, hogy a pelyhesítő szer elérje hatását. Ezek után a mechanikai szennyeződéseket porszívóval távolítsa el!

A vízvonal letakarításához használjon RANDPERFECT, DEKALCIT vagy AQUADOL vegyszert. Az erősen zsíros felületekre az ANTGRÍZt ajánljuk. A beépített rozsdamentes elemek tisztításához (létra, reflektorkeret, szkimmer) a METAL-EX alkalmas.

Tavaszi beüzemeléskor ne feledje el a létrák stabilitásának, a reflektorok működésének ellenőrzését, valamint a szezon alatt szükséges kiegészítőket (pl. leszedőháló, porszívó) pótolni.

 

Kellemes nyarat kívánunk!

Kertgondozás okosan:

Kertgondozás okosan: 2016-04-26
Hozelock öntözéstechnika kertimádóknak!

Április a kertészek kedvenc időszaka: Ön is szeretne virágos teraszt, kertet? Készüljön fel a legszebb hónapokra: profi öntözéstechnikai megoldások a Hozelocktól!

Megnyílt legújabb üzletünk Budapesten a XVIII. kerületben

Megnyílt legújabb üzletünk Budapesten a XVIII. kerületben 2015-05-18
Megnyílt a legújabb áruházunk az Üllői út 431. szám alatt a Postával átlósan szemben, a CIB Bank helyén.

A XI.kerületben új helyen: Hengermalom út 21.

A XI.kerületben új helyen: Hengermalom út 21. 2015-05-13

Már várja önöket a Fehérvári út 120 alatti üzletünk utódja. Szeretettel várjuk régi és új vásárlóinkat.
XI. kerület Hengermalom út 21.

(GPS-sel közlekedőknek a Hengermalom út 33. számot érdemes beírni)  

(Nem az ÚJBUDA CENTER épületében, hanem a Hengermalom út felől nyíló különálló épületben, régi kábel bolt.) 

A XI. Fehérvári úti üzletünk 06.27-én bezár !!

A XI. Fehérvári úti üzletünk 06.27-én bezár !! 2015-05-13

Fehérvári úti üzletünk hamarosan bezár, ezért kérjük, hogy a közeli XI. Hengermalom út 21. (régi kábel bolt) alatti üzletünket keresse fel.

Megnyílt legújabb áruházunk!

Megnyílt legújabb áruházunk! 2015-02-01
Budapest Hengermalom út 21.


ÚJ medenceáruházunkban mindent megtalál amire szüksége lehet meglévő vagy új medencéjéhez. A különböző típusú medence testeken és szetteken kívül, teljes gépészettel, vegyszerekkel, tartozékokkal, kiegészítőkkel, strandcikkekkel és folyamatos akciókkal várjuk régi és új vásárlóinkat.

Már Győrben is !

Már Győrben is ! 2014-08-27
Duna Center Győr, Csipkegyári utca 11.
Nyitva tartás: 

hétfő-péntek: 09-18


ügyfélszolgálat
adatvédelmi nyilatkozat
2018: Aqualing Uszodatechnika

Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
webgalamb