Gyakori kérdések a Bestway Lay-Z-Spa felfújható masszázsmedencék használatával kapcsolatban

Masszázsmedencék, Felfújható Jakuzzik - Tekintsd meg kínálatunkat!

Tovább a részletekért >>
Hogyan tudom leereszti a masszázsmedencémet?

A medencetest külső oldalán, alul található kivezető csőről vedd le a kupakot, és a testen belül, a medence alján lévő dugót emeld fel. A leeresztő csonkra csatlakoztass kerti slagot, mert 700-900 liter víz fog távozni. Ezt a mennyiséget megfelelő helyre, csatornába vezesd el.

Amikor a vizet leeresztetted, csavard ki teljesen a felfújószelepet és távolítsd el ügyelve, hogy el ne vesszen. Ez után a masszázsmedence test leereszt. Miután a leeresztett hajtogasd össze, hogy minden levegő kiszoruljon belőle. Szezonon kívüli, hosszabb tárolás előtt alaposan takarítsd ki, törölgesd le kívül is. A testet összehajtott állapotban is fagymentes helyen tárold.


Mire érvényes a garancia?

Az Ön által vásárolt termékhez korlátozott garancia jár. Ez azt jelenti, hogy a Bestway cserére feljogosító garanciával szavatolja a termék minőségét, viszont a termék cseréjén túl, a szivárgás következményeiért nem vállal felelősséget (pl.: vízdíj vagy vegyszer árának kifizetéséből eredő gazdasági veszteségért). A Bestway nem cseréli ki a terméket, ha az elhanyagoltnak látszik, vagy ha azt a jelek szerint nem a használati útmutatóban leírtak szerint használták. A garancia érvényesítéséhez maradéktalanul ki kell tölteni az alábbi szavatossági jegyet.

A Bestway 1 év jótállást vállal a vízforgatókra és a 10.000Ft feletti értékű elektromos eszközökre.

A medencetestre, annak kiegészítőire, tartozékaira és a 10.000Ft alatti értékű elektromos eszközökre 2 év szavatosságot vállal, melynek első 6 hónapjában cseréli garanciálisan a terméket.

Egyes termékek, illetve a medencék és azok bizonyos kellékei nem sorolhatóak a tartós fogyasztási cikkek közé, ezáltal ezen termékekre 10.000 Ft felett sem vonatkozik a kötelező 1 éves jótállás!

Bővebben: https://bestway.info.hu/garancia


A szivattyú egység szűri a vizet?

A Lay-Z-Spa szivattyúegység cserélhető papírszűrő betéten keresztül tisztítja a vizet. A fűtés bekapcsolásakor a keringtetés és szűrés funkció is aktiválódik, de a szűrés és a keringtetés fűtés nélkül is bekapcsolható.


Miért csökken a masszázsmedence vízhőmérséklete amikor használjuk a masszázs funkciót?

A régebbi Bestway modelleknél a masszázslevegő (airjet) hűtötte valamelyest a vizet, mivel a levegőt kívülről szívta be, és nem fűtötte azt. A 2017-től gyártott Bestway Lay-Z-Spa masszázsmedencék esetében a masszázslevegő befúvással egyidőben a fűtés is működtethető, így melegített levegőt fújnak a vízbe, és nem hűtik azt.


Használhatom a masszázsmedence fűtés és masszázs funkcióját egyszere?

A 2017-től forgalomba került Bestway Lay-Z-Spa modellek esetében igen.


Hogyan tudom felfújni a masszázsmedence tetejét?

A masszázsmedence teteje a szivattyúegységhez csatlakoztatható tömlővel (tartozék) fújható fel. Csatlakoztassa a felfújótömlőt a szivattyú „C” csatlakozásához, helyezze be a felfújószelepbe és nyomja meg a szivattyúegységen a buborék ikont. Amikor kész, a buborék ikont újra megnyomva befejezheted a műveletet.


Honnan tudhatom, hogy a medence megfelelő keménységű-e?

A Palm Springs és a Hawaii AirJet és HydroJet modellek nyomásmérővel érkeznek, ezeket 7-10 psi nyomásra kell felfújni. (A nyomásmérőt csatlakoztasd a tömlőhöz.) A Miami, Paris és más modelleket addig kell fújni amig a testet érintéssel, kicsit be tudjuk nyomni.


Mit tegyek, ha a medencetest ereszti a levegőt?

A szivárgás helyének meghatározásához külső részen használjunk szappanból vagy mosogatószerből vízzel készült habzót, mert a kiáramló levegő hatására buborékok képződnek így megállapítható, hol szökik a levegő.

Javító tapaszt vásárolhat az Aqualing Kft. medenceáruházaiban. A üzletek címét és nyitvatartását www.aqualing.hu weboldalon megtalálja A javítótapaszfelhelyezése előtt győződjön meg arról, hogy a javítandó felület tiszta és teljesen száraz. Kérjük, várjon legalább 30 percet a tapasz felhelyezésétől, mielőtt újra felfújná, hogy a ragasztó megszáradjon.


Milyen gyakran cseréljem a masszázsmedencémben a vizet?

Az, hogy mennyi ideig használható egy feltöltés több tényezőtől függ: milyen gyakran használjuk a medencét, hányan, mennyi ideig, hol van a medence, lezuhanyozunk-e előtte, stb. Megfelelő kezelés, és átlagos használat esetén 6 hetente elég cserélni a vizet, de ha nem vagy elégedett a víz tisztaságával és áttetszőségével, akkor cseréld gyakrabban. Ne felejtsd el a vízcserekor a szűrőbetétet kimosni, illetve szükség esetén cserélni. Érdemes többféle vegyszerezési módszert és kombinációt kipróbálni, hogy megtaláld a számodra legmegfelelőbbet.


Milyen gyakran cseréljem a szűrőt?

A szűrőt minden használat után érdemes folyó víz alatt megtisztítani. Szűrő tisztításhoz használj Pontaqua Filtarex tisztítószert. Ha a szűrőt túl sokáig tisztítás nélkül használod, akkor megváltozik a színe és a csökken a szűrés hatásfoka, sőt a piszkos szűrő E02 hibakódot jelezhet a szivattyúegységen, és keringetési hibát okozhat a szivattyú egységen. Ha már nem tudod teljesen megtisztítani a szűrőbetétet, cseréld ki egy újra.


Hagyhatom a masszázsmedencémet folyamatosan bekapcsolt/fűtés/hőtartás állapotban?

Igen. Állítsd be a kívánt hőfokot, és a medence fűtőberendezése folyamatos működés mellett tartani fogja a kívánt hőmérsékletet. Ha rendszeresen szeretnéd használni a masszázsmedencéd, ez a leghatékonyabb módszer a kívánt vízhőmérséklet fenntartására. Fontos tudni azonban, hogy a medence 72 óra folyamatos üzem után kikapcsol. Ilyenkor újra be kell kapcsolni. A masszázsmedencét csak +4°C feletti külső hőmérsékleten szabad használja.


Miért kapcsol ki a masszázsmedence fűtése 72 óra használat után?

Ez egy biztonsági funkció, hogy túl hosszú időre ne maradhasson véletlenül bekapcsolva a gépészet. Az aktiválásához egyszerűen oldd fel a kezelőpanelt a zár/feloldó gomb benyomva tartásával, majd indíthatod a fűtés funkciót.


Meddig tart a masszázsmedence feltöltése?

Ez függ a masszázsmedence méretétől, de kb. 60-80 perc alatt minden modell teljesen feltölthető.


Mennyibe kerül a masszázsmedence üzemeltetése?

A működési költségek az elektromos áram árától, a felhasználás mértékétől, a masszázsmedence hőszigetelésétől és a külső hőmérséklettől függően változnak. Javasoljuk, hogy a masszázsmedencét hőszigetelő felületre helyezd, mint például a Bestway masszázsmedence alátét.

Minél kevesebb hőt ad le a medence a környezetének, annál költséghatékonyabb lesz a fűtés. Az elektromos áram mellett a víz díjával és a vízkezelő szerek árával kell még számolnod. Ezek megint változó tételek, és időbe telhet, mire beáll a fix havi díj, attól függően milyen hatékonyan kezeled a vizet, és mennyire gyakran használod a medencét.


Kell vegyszert használnom a masszázsmedence vízéhez?

Ahhoz, hogy a víz tiszta és átlátszó legyen, mentes minden kórokozótól és ne is algásodjon be, mindenképpen szükséges a vegyszerezése. Erre többféle megoldást is találhatsz, a mi tippünk itt van: https://aqualing.hu/vizkezeles/medence-vegyszerek/szauna-es-masszazskad-vegyszerek.html

Érdemes többféle vegyszerezési módszert és kombinációt kipróbálni, hogy megtaláld a számodra legmegfelelőbbet.


Használhatom a masszázsmedencémet télen?

A masszázsmedencét +4°C alatti hőmérsékleten nem szabad üzemeltetni vagy a szabadban hagyni. Amikor a külső hőmérséklet +4°C alá süllyed, a víz befagyhat, ami károsíthatja a szivattyút és a medencetestet, valamint minden műanyag alkatrészt.


Hogyan tároljam a Lay-Z-Spa masszázsmedencémet télen?

Egyszerűen engedd le a masszázsmedencéből a vizet, majd ereszd le a medencetestet. Alaposan tisztítsd meg enyhe, nem súroló hatású tisztítószerrel. Ezt követően gondosan öblítsd le és szárítsd meg. Ügyelj rá, hogy minden alkatrész meglegyen. Tárolhatod a termék saját dobozában is, a lényeg, hogy száraz környezetben legyen, ahol a hőmérséklet folyamatosan +4°C felett van.


A masszázsmedence fűtése magasabb hőmérsékletre fűti a vizet a beállított értéknél. Miért?

A medence fűtése automatikusan 1-2 fokkal magasabbra melegíti a vizet, mint a beállított hőmérséklet, majd leállítja a fűtést. Amikor a víz hőmérséklete néhány fokkal a beállított hőmérséklet alá esik, a fűtés automatikusan újraindul.


Ki tudom kapcsolni a 72 órás automatikus leállás funkciót?

Ez a masszázsmedence egyik gyári védelmi funkciója, így nem kapcsolható ki. Az automatikus 72 órás leállás után indítsuk újra a masszázsmedencénk vezérlését. A lezárás/feloldás gombot tartsd folyamatosan benyomva. 3 mp után a rendszer elindul. Ezt követően a fűtés gomb megnyomásával a rendszer ott folytatja, ahol abbahagyta.


Miért fújódik fel használat közben a masszázsmedence belsejében a masszázstömlő?

A medence belsejében, az alsó részen körben fut egy rögzített tömlő lyukakkal. Ezeken a lyukakon keresztül áramlanak a vízbe a masszázsbuborékok, úgy, hogy használatkor masszázsmedence gépészeti egysége levegőt pumpál a tömlőbe, mely szabad szemmel is látható.


Tartalmaz a csomag medencébe tehető ülőpadot?

A masszázsmedence aljára nem kell külön felfújható ülő alkalmatosságot tenni, hiszen a medence test párnázott és szigetelt. A csomag része egy felfújható betét, de azt a tetőponyva belsejébe kell behelyezni és ott felfújni. Annak célja a masszázsmedence megfelelő szigetelése felülről.


Hagyhatom-e a szabadban, a masszázsmedence gépészeti egységét esőben?

Bár a Lay-Z-Spa masszázsmedencék kül- és beltéri használatra egyaránt alkalmasak, így vízállóra tervezték. Javasoljuk azonban, hogy amennyiben záporszerű eső várható, a gépészeti egységet a medencetestről leválasztva, a csatlakozócsövek záró kupakjait felhelyezve, vidd fedett helyre. A záró kupakok felhelyezése azért szükséges, hogy a gépészeti egységből a benne lévő víz ne folyjon ki.


Meddig tart a Lay-Z-Spa masszázsmedencém vizének kívánt hőmérsékletre való felfűtése?

A víz felmelegítéséhez szükséges idő függ az induló vízhőmérséklettől, és a környezet hőmérsékletétől is. A Lay-Z-Spa masszázsmedencék gépészeti egysége kb. 1-1,5°C-t tud melegíteni óránként. A víz melegítése, a fenti tényezők figyelembe vételével általában 24-48 órát vesz igénybe.