A gazdaságos medence szűrő

Vízszűrő berendezés szivattyúval együtt, mosógépben mosható szűrőközeggel. A kisebb méretű medencékhez ideális választás kedvező áron.

A gazdaságos medence szűrő

Minden medencének szüksége van egy szűrőberendezésre, ami a vízben úszó szennyeződést kiszűri. Bármilyen megoldást választunk is, ha felfogott kosz miatt elhasználódik a szűrőközeg. A homokot, szűrőbetétet cserélni kell. Az Aqualoon megvalósította a mosógépben mosható szűrőközeget, amivel sokszorosára növelte az élettartamát. Kisméretű föld feletti medencékhez a leggazdaságosabb megoldás.

Kétféle kapacitással érhető el:

3 m³/h, javasolt max. medence méret: kb. 9 m³

7 m³/h, javasolt max. medence méret: kb. 21 m³

aqualoon vízforgató

Hogyan működik az Aqualoon medence vízszűrő?

A szivattyú és a szűrőtartály működési elve megegyezik a homokszűrős vízforgatókéval, de a szűrőközeget homok vagy üveg helyett itt szövetlabdák adják. Ezeket a tartályba kell helyezni, a víz pedig keresztülfolyik rajta, a szennyeződés pedig fennakad a labdák sűrű anyagán.

Nagy előnye a homokszűrővel szemben, hogy magát a szűrőközeget nem tudjuk véletlenül sem visszajuttatni a medencébe. Homokszűrőnél előfordul ilyen, rossz beállítás esetén.

A vízforgatóhoz tartozó szivattyú gravitációs ráfolyó rendszerű. Csatlakozó: 32/38 mm-es, ezért a standard medencékre gond nélkül ráköthető.

Mik a költségek?

Az Aqualoon szűrőlabdái mosógépben, mosózsákban moshatóak, így a vízforgató karbantartása minimális fix költséget jelent. Az Aqualoon vízforgatóknak az ára is kedvezőbb, mint a hasonló teljesítményű homokszűrős vízforgatóké.

Mindkét típushoz tartozik egy garnitúra szűrőlabda is, így azonnal üzembe helyezhetők.

Kinek való az Aqualoon?

Kisebb méretű, 9-21 m³-es medencékhez javasoljuk, amikhez egy homokszűrős vízforgató túlzás vagy aránytalanul költséges lenne, de egy papírszűrős vízforgató, a medence terhelése miatt kevés.

Elsősorban azoknak ajánljuk, akiknek egy homokszűrős vízforgató feleslegesen nagy beruházás, vagy a működtetése túl bonyolult elsőre. Azok számára is jó választás lehet, akik nem tudnak gyakran papírszűrő betétet cserélni a vízfogatójukban, például mert a termék nem elérhető vagy a költsége magas. Az Aqualoon golyó is cserélhető, ha elhasználódik, de élettartama jelentősen hosszabb, mint a papír szűrőbetéteké. Az felhasználóktól érkező Aqualoon vélemények pozitívak, főleg a moshatóság miatti kényelmet szokták kiemelni, ami a karbantartást illeti.

aqualoon ár

Hol kapható?

Pooltrend Aqualoon filter és a szűrőbetét labdákat kizárólag az Aqualing Medenceáruház és partnerei árulnak. Az Aqualing magyarországi, stabil szervizháttérrel garantálja a termékei működését, több mint 30 év tapasztalattal és megbízható jelenléttel a medence piacon.

Olvass tovább:

Aqualoon szűrő mellett is fontos a medence aljának és felszínének megfelelő takarítása. Erről itt írtunk egy könnyen érthető posztot.

A víz vegyszerezése szintén elengedhetetlen a megfelelő tisztaság eléréséhez és az algásodás megakadályozásához. Erről itt olvashatsz bővebben.