Medence téliesítés 9 lépésben

A betonozott, a polipropilén és a fémfalas medencéket szezon végén fel kell készíteni a télre, hogy megóvjuk őket a fagykártól és a benne lévő vizet az algásodástól. A medence téliesítése nem igényel túl sok szakértelmet, elég, ha követjük az alábbi 9 lépést.

Medence téliesítés 9 lépésben

1. Vegyünk ki mindent a medencéből: játékok, létrák, ellenáramoltató, nyakzuhany, stb.

2. Takarítsuk ki a medence alját és oldalfalát.

3. Állítsuk be a pH értéket 7,2-7,6 közé.

4. Ha van fűtése a medencének, azt kapcsoljuk le.

5. Engedjük le a vízszintet a szkimmer alá 4-5 cm-rel, és a befúvókat zárjuk le dugókkal.

6. A vezetékekből minden vizet eresszünk le. (A golyóscsapokat hagyjuk nyitott állapotban. Amennyiben gégecsöves a rendszer, szereljük le azokat.)

7. Engedjük le, és tisztítsuk meg a szűrőt és a szivattyút. Homokszűrő esetén állítsuk téli állásba a váltószelep karját. (A szivattyút érdemes fagymentes helyen tárolni.)

8. Adjunk a vízhez téliesítő folyadékot (Pontaqua Télapool, Pooltrend Wintersleep, stb.)

9. Takarjuk le a medencét a téli takaróval. Ha szükséges, használjunk fagytestet a vízben és homokzsákokat a takaró rögzítéséhez.

medence téliesítés

Ha mindent precízen csinálunk, akkor a gépészet és a medencetest sok évig használható marad, ráadásul tavasszal egy induló vegyszerezéssel és utántöltéssel néhány óra alatt használható lesz víz. A fentiek mellett fontos figyelni a saját medencénk speciális elemeinek szakszerű téliesítésére, pl. automata vegyszeradagoló, víz alatti lámpa, elektromos fűtőpatron, stb. Ha szükséges, kérjük szakember segítségét.

 

Részletes tanácsadó a téliesítéshez itt!

 

 

Ajánlott termékek