Új merevfalú családi medence a Pontaquától

Megérkezett a Pontaqua Family Pool medencecsalád, ami az acélpalástú medence kínálatban egy kiemelkedően jó ár/érték arányú típus. Legnépszerűbb méretekben, elegáns színekben érhető el. Földbe is süllyeszthető, de föld feletti medence megoldásnak is kiváló választás lehet.

Új merevfalú családi medence a Pontaquától

Merevfalú medence két színben, legjobb méretekben

A Pontaqua Family Pool medencék kétféle színben, elegáns papírfehér (RAL 9018) és antracit verzióban kapható. Az acélpalástja galvanizált, enyhén hullámos, így alkalmas a vízzel együtt történő téliesítésre. A műanyag összekötőelemek jó minőségűek, rugalmasak, tartósak. Nézd meg a medencéket és az árakat itt.

merevfalú medence

Elérhető méretek papírfehér színben:

  • 3 m kör
  • 3,6 m kör
  • 4,9 x 3,6 m ovális (+2x1 db ferdetámasz, ami 85,4 cm oldalanként)
  • 6,1 x 3,6 m ovális (+2x2 db ferdetámasz, ami 85,4 cm oldalanként)

Elérhető méretek antracit színben:

  • 3,6 m kör
  • 4,6 m kör
  • 4,9 x 3,6 m ovális (+2x1 db ferdetámasz, ami 85,4 cm oldalanként)
  • 6,1 x 3,6 m ovális (+2x2 db ferdetámasz, ami 85,4 cm oldalanként)

Az összes Pontaqua Family Pool mélysége 1,2 méter, ami 1 méterig tölthető vízzel. Minden típus telepíthető föld felett, valamint félig vagy teljesen földbe süllyesztve.

acélfalú medence

A csomag tartalma

A Pontaqua Family Pool alaptartozéka az acélpalást, a tartószerkezet és az összeszereléshez szükséges csavarok és kötőelemek, az alsó és felső sín, valamint a 0,4 mm vastag, kék színű UV stabilizált belső fólia, a szkimmer, a befúvó és két db gégecső.

A medence használatához szükségünk lesz valamilyen vízforgató berendezésre, ami a szkimmer és a befúvó között keringeti és szűri a medence vízét.

A Pontaqua Family Pool megfelel minden magyarországi és Európai Uniós szabványnak és előírásnak.

medence csomag

Minőségi tanúsítványok, és a csomag tartalma

A Family Pool merevfalú medence telepítése

Az Aqualing szakértői letesztelték az acélszerkezetet, és összeállítottak egy medencét. A medence összeszerelése könnyű, a használati útmutató érthető és részletes, szerszámigénye minimális.

családi medence teszt

Fontos tudnivalók föld feletti telepítés esetén:

Föld felett a Family Pool medencék vízszintes, döngölt talajra telepíthetőek. A termőréteget el kell távolítani a területről. A teherhordó csomópontok alá beton járólapokat szükséges elhelyezni, amiket vízszintbe süllyesztünk. Az oldaltámaszos medencéknél a támaszok alá is kell betonlapokat tenni.

Az oldaltámaszok a medence méretéhez nincsenek hozzáadva, azokkal külön kell számolni. A szkimmerre figyeljünk, hogy hova kerül, és legyen kényelmesen hozzáférhető, a gépészettel együtt.

Fontos tudnivalók földbe süllyesztett telepítés esetén:

Földbe süllyesztés esetén min. 10 cm vastag, vasalt aljzatbeton szükséges a medence teljes területe alá, beleértve a támaszokat is. A medencét körben, földszintig zsalukőfallal (vagy monolitbeton fallal) kell megvédeni a föld oldalirányú nyomásától.

Oldaltámaszos medence esetében az oldaltámaszokkal számolni kell a terület előkészítésénél, azokat is le kell helyezni, és kihagyni őket a zsalukőfalból. A zsalukőfalat a medence felállítása után kell felépíteni.

Földbe süllyesztés esetén a medencének a földszinttől 5 cm-t ki kell állnia, azért, hogy a téli takarót megfelelően rögzíteni tudjuk, illetve hogy egy fóliacsere esetén hozzáférjünk a rögzítőprofilhoz.

Extra profi tippek:

A medencetérbe tegyünk le egy min. 3 cm vastag XPS TOP vagy lépésálló nikecell réteget. 

Belülre az oldalfal és az aljzat határára tegyünk egy 8-10 cm magas 45°-os homokrézsűt. Ez megvédi a fóliát attól, hogy a sarkokban a víztehertől túlságosan megnyúljon, és esetleg elszakadjon.

Erre pedig helyezzünk geotextíliát, hogy eltakarjuk a nikecell nútokat, illetve megakadályozzuk, hogy a növények alulról esetlegesen kiszakítsák a fóliát.

A szkimmer és a befúvót a telepítés végén ki kell vágni a fóliából. Ezt akkor tegyük meg, amikor a vízszint már a befúvó, illetve fólia alatt van közvetlenül, azért, hogy a fólia nyúlása a vágás után már ne lehessen jelentős mértékű.

A vízforgató gépészetet a medence aljával egy szintbe javasolt telepíteni. Földbe süllyesztés esetén ehhez egy akna kialakítására lesz szükség. A beázások, esőzések ellen a szivattyút érdemes megemelni egy zsalukővel.

A medence téliesítése

A Pontaqua Family Pool medencék vízzel együtt téliesíthetőek. Letakarva, téliesítő folyadékkal kint hagyhatóak egész télen. Tavasszal minimális újratöltéssel, vízforgatás és induló vegyszerezés után használható a víz. A téliesítésről itt írtunk bővebben.

Kerti medence a családnak

A Pontaqua Family Pool azoknak lehet kiváló megoldás saját medencére, akik nem szeretnéknek betonozott medencét a kertjükbe. A földfeletti telepítés másik nagy előnye, hogy kisgyerekek, kisállatok nem tudnak véletlenül beleesni. Földbe süllyesztve pedig nem csak valódi medence és fürdési élményt nyújt, hanem egyben a kert dísze is lehet, kivilágítva jelentősen növeli a nyáresték hangulatát. Ha saját strandot építenél, a Pontaqua Family Pool költséghatékony választás kezdő lépésnek.

Megnézem a Family Pool medencéket!