Medence vásárlás előtt ezeket a kérdéseket tedd fel magadnak!

Ha eldöntötted, hogy szeretnél saját medencét, elsőt vagy újat a régi helyett gyere be hozzánk és segítünk mindenben, hogy a legjobb termékeket vidd haza, legjobb áron. Mindenekelőtt azonban több dolgot is meg kell vizsgálni, ha szeretnéd, hogy a végén minden tökéletes legyen.

Medence vásárlás előtt ezeket a kérdéseket tedd fel magadnak!

Mennyi pénzt szánok rá?

Fontos tudni, hogy mekkora a rendelkezésre álló keret, mert ebből rögtön behatárolható, hogy milyen típusú medencében gondolkodhatsz. A legolcsóbbak a felfújható medencék, a legdrágábbak az egyedi épített, betonozott medencék. A kettő között pedig számos kedvező árú, tartós és profi megoldás létezik. A medence ára soha nem takarja a végső költségeket, ami nem átverés. Olyan ez, mint az autóvásárlás, van akinek kell napfénytető van akinek nem, ezért aztán nem raknak minden autóba alapból, ez egy választható extra, de éppúgy külön tétel az üzemanyag és az illatosító is.

Érdemes a rendelkezésre álló pénzt úgy elosztani, hogy ne csak a medence jöjjön ki belőle, hanem maradjon kényelmi extrákra is, amiért később hálásak leszünk magunknak. Ilyen például az automata porszívó, hőszivattyú, vegyszeradagoló, okos vízelemző, világítás, stb.

Mekkora helyem van a kerti medence számára?

Ez a legfontosabb kérdés, mert itt lehet a legnagyobbat hibázni. Ha van egy 4x4 méteres terasz, arra nem fér rá egy 4x4 méteres medence, mert a gépészetnek vagy létrának nem lesz hely. A tanácsadónak vagy kivitelezőnek pontosan tudnia kell a méretet, amin belülre a medencét tervezni szeretnéd. Egyes medence típusoknál oldaltámaszokkal is számolni kell vagy éppen föld alatti zsalukőfallal.

medence

Milyen medencét vegyek?

Ha megvan a méret és a büdzsé, akkor jöhet a medence típusa. A felfújható és a fémvázas medence olcsó megoldások, amiket szerszám és szakember nélkül te is fel tudsz állítani. Ezeket szezon végén szét kell szedni és fagymentes helyen tárolni. Felállításukhoz csak vízszintes felületre van szükség. Ha földre telepíted, a termőréteget távolítsd el, és tegyél alá geotextíliát.

A merevfalú medencék telepítése már komolyabb feladat, de ezeket nem kell szétszedni, vízzel együtt téliesíthetők. Többféle mélységgel és méretben készen rendelhetők. Általánosságban igaz, hogy a medence árak a teljes összköltség felét teszik ki, ha föld felett telepítjük, és harmada, ha a földbe süllyesztjük. Merevfalú medence méretek és árak itt.

A merevfalú medencék egy része föld felett is telepíthet, aminek számos előnye van, pl a gyermek és kisállatvédelem. Az újfajta TIERRA medencék csak földbe telepíthetőek, és a paneles változathoz akár római lépcső is hozzáépíthető.

Az épített medencék előnye, hogy bármilyen egyedi formát kitalálhatunk, lehetőség van lépcsők, ülések kialakítására, és eldönthetjük a medencefólia vagy mozaikcsempe színét is. Viszont épített medence olcsón nem létezik.

Milyen medence kiegészítők kellenek még nekem?

Amikor a medence készen van, akkor van egy medence test tele vízzel, vannak fali átvezetők, vízforgató szivattyú valamilyen szűrőberendezéssel. Lehet fürdeni!

medence kiegészítők

Ahhoz, hogy a víz tiszta maradjon szükségünk lesz medence tisztító és takarító eszközökre, valamint medence vegyszer készletre. A medence alját kézi vagy automata porszívó tudja hatékonyan takarítani, a felszínét leszedőháló vagy szkimmer segítségével fölözhetjük le. Egy jó medence takaró sok szennyeződéstől megóvja a medencét, amikor használaton kívül van. Az alapvető vegyszerekről itt írtunk egy jó cikket.

A medencényi vizet nem könnyen melegít fel a nap, ezért érdemes valamilyen medence fűtés beszerzésén is gondolkodni. A medence vízmelegítési technikákról itt írtunk bővebben.

A medence nem csak a felfrissülés és a játék helye, de egyben a kert dísze is. Érdemes a környékét is szebbé varázsolni, pihenő helyet, kerti zuhanyt kialakítani mellette. Medence világítás mindenféle medence típushoz létezik, és egész más a kert, ha este szépen fénylik a víz, esetleg különféle színekben tündököl, az éjszakai fürdőzésről már nem is beszélve. A beépíthető lámpák mellett létezik fóliára helyezhető mágneses és úszó világítás is. Medence világítások itt.

Legvégül érdemes beszerezni néhány strandcikket. A pohártartós matrac és a színes állatfigurák hangulatosabbá, még kényelmesebbé teszik az otthoni nyaralást, és garantáltan vidámabbá varázsolják a kertet. Rengetegféle felfújható cucc itt.